• Laagdrempelig
  • Betrokken team
  • Specialisten in één huis
  • Verwijspraktijk

« Terug

'We streven naar gezonde groei binnen KiesVitaal' - Interview met praktijkmanager Bianca Blom

LinkedIn2021-Q1-KiesVitaal-5.png16 nov

Sinds een paar maanden werkt Bianca als praktijkmanager voor KiesVitaal, waarbij zij zorg draagt voor de interne bedrijfsvoering en aansluit op de visie en het beleid van de organisatie. Bij haar is geen dag hetzelfde door de vele afwisseling en diversiteit in haar werkzaamheden. Ze vertelt hierover in onderstaand interview.

1.Wat heeft je doen besluiten om voor KiesVitaal te gaan werken?
Kwaliteit en veiligheid staan voorop bij het bieden van goede zorg. KiesVitaal is een groeiende en ambitieuze organisatie met het specialisme endodontologie, gnathologie en parodontologie. De locaties in de regio Rotterdam zijn zeer modern ingericht en hebben een uitnodigende sfeer. De eerste indruk van deze organisatie was gelijk prettig waarbij goede praktijkvoering wordt gehanteerd.

2. Je werkt nu een paar maanden voor KiesVitaal. Wat vind je het leukst aan je werk?
De diversiteit en afwisseling in het werk waardoor geen dag hetzelfde is. KiesVitaal is een verwijspraktijk en werkt onder één dak met Kaakchirurgie Holland. Door deze intensieve samenwerking kunnen we de patiënten goede en complete mondzorg bieden. Het is een jonge en ondernemende organisatie waar ik graag onderdeel van uitmaak.

3. Hoe bevalt de samenwerking met je collega’s?
Fijn om te zien is dat er een open organisatiecultuur heerst wat leidt tot optimale prestaties en cruciaal is voor innovatie. Doordat werknemers betrokken worden bij het proces op de werkvloer, meedenken en input geven, ontstaat er een dynamiek van ruimte en delen van verantwoording. Het is een gevarieerd en gemotiveerd teammet pro-actieve werknemers. Met elkaar waarborgen we kwaliteit en continuïteit van de geboden zorg.

4. KiesVitaal heeft verschillende locaties. Wat doe jij dag in dag uit voor deze praktijken?
Als praktijkmanager draag ik onder andere zorg voor de interne bedrijfsvoering waarbij ik aansluit op de visie en het beleid van de organisatie. Voor de certificering van het HKZ keurmerk zijn de gevraagde normen en richtlijnen geïmplementeerd. Er is een interne routine voor waarborgen, controle en registratie en er zijn korte lijnen binnen de organisatie om verandering tot stand te brengen. Verder houd ik mij bezig met het coördineren en optimaliseren van de processen binnen de specialismen van KiesVitaal. Kritisch kijken naar werkprocessen draagt bij aan een continu verbetercyclus door het toepassen van de PCDA-cyclus. Zo kunnen wij onszelf blijven verbeteren en ontwikkelen. Leidinggeven aan de medewerkers door te sturen op de kwaliteit en kwantiteit bij resultaten van de dagelijkse werkzaamheden bevordert het leveren van hoogkwalitatieve zorg.

5. Hoe ervaar je de kwaliteit van zorg?
De organisatie levert hoogstaande kwalitatieve mondzorg dicht bij huis waarbij de patiënt centraal staat. De behandelaar biedt een optimaal behandeltraject waarbij gelet op zorgbehoefte van de patiënt en er snel en effectief wordt geholpen. De persoonlijke benadering zorgt voor een laagdrempelig contact wat fungeert als basis voor de vertrouwensrelatie tussen patiënt en behandelaar. Op de werkvloer zie je de passie en gedrevenheid van de behandelaren ondersteund door een zeer divers team. Om kennis te verbreden en ontwikkelen worden er educatieve bijeenkomsten en scholing bijgewoond.

6. Wat zijn de belangrijkste lessen en inzichten die je tot nu toe hebt ervaren?
Binnen de organisatie staat de samenwerking met de disciplines centraal om optimale mondzorg te bieden aan de patiënt. Dit zie je terug in alle facetten binnen de organisatie. Het is goed om te zien dat het beleid wordt gedragen door het hele team. Daarbij is draagvlak gecreëerd en wordt flexibel omgegaan met verandering. 

7. Wat zijn je plannen en doelen voor de toekomst van KiesVitaal?
Ontwikkelingen in de huidige maatschappij volgen elkaar in rap tempo op en het doel is om te blijven inspelen op veranderingen in de omgeving. Door met elkaar te bouwen aan een stevig fundament streven we naar gezonde groei binnen KiesVitaal. De focus ligt op het bieden van hoogstaande kwalitatieve zorg waarbij aandacht is voor efficiëntie en continuïteit van dienstverlening.

« Terug

Onze specialisten staan voor je klaar

Maak een afspraak