- Laagdrempelig
- Betrokken team
- Specialisten in één huis
- Verwijspraktijk
Wanneer word ik verwezen naar de endodontoloog?
Als uw wortelkanaalbehandeling complex is, kan uw tandarts u verwijzen naar de endodontoloog. Een wortelkanaalbehandeling is complex als de wortel krom is of meerdere splitsende, kleine kanaaltjes heeft. In dat geval is het lastig het wortelkanaal schoon te maken, waardoor de kans op ontsteking groter wordt. De endodontoloog is gespecialiseerd in deze complexe situaties en zal de ontsteking voorkomen.
Wat doet de endodontoloog?
De endodontoloog is gespecialiseerd in (complexe) wortelkanaalbehandelingen en wortelpuntontstekingen. Daarnaast voert de endodontoloog herbehandelingen uit als de tand of kies moeite heeft goed te genezen. Lees meer over endodontologie.
Wanneer word ik verwezen naar de parodontoloog?
De tandarts kan u verwijzen naar de parodontoloog als de ontsteking van uw tandvlees erger wordt. U loopt dan risico op loszittende tanden en kiezen. Ook kan u worden verwezen naar de parodontoloog voor het plaatsen van implantaten.
Wat doet de parodontoloog?
De parodontoloog is gespecialiseerd in ernstige parodontitis. Deze aandoening heet ook wel ontstoken tandvlees. De parodontoloog voorkomt dat de ontsteking uitbreidt naar het kaakbot. Zij is ook gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten. Lees meer over parodontologie.
Hoe werkt nazorg bij endodontologie?
Als u een behandeling heeft gehad, zijn er hechtingen geplaatst. Deze lossen na ongeveer 10 tot 14 dagen vanzelf op. De verdoving is binnen een aantal uur uitgewerkt. Wij bellen u na een paar dagen om te vragen of u goed herstelt van de behandeling. Als u klachten of complicaties heeft, geven wij advies, of vragen wij u om langs te komen voor controle. Voor vragen zijn we bereikbaar op: 010-2004229.
Hoe werkt nazorg bij parodontologie?
Tijdens de behandeling zijn er mogelijk hechtingen geplaatst. Deze lossen na 10 tot 14 dagen vanzelf op. Uw verdoving is na een paar uur uitgewerkt. Als u vragen heeft of indien er complicaties optreden, kunt u ons bellen op: 010-2004229
Moet ik op controle komen na een behandeling?
Als u een behandeling heeft gehad bij de endodontoloog plannen we een controleafspraak in. We vragen onder andere hoe het gaat en controleren of de wortelkanaalbehandeling het juiste effect heeft gehad.
Wat moet ik doen bij een complicatie na een behandeling?
Napijn duurt vaak een paar dagen. Deze voelt u als u kauwt of uw mond dichtbijt. Als het goed is heeft u pijnstillers meegekregen om deze pijn te onderdrukken. Soms kan het herstel langer duren, omdat de ontsteking groot is. Als de napijn langer aanhoudt dan enkele dagen, raden wij u aan contact op te nemen met uw eigen tandarts, of met ons. Wij zijn bereikbaar op: 010-2004229.
Worden mijn behandelingen vergoed?
De kosten voor parodontologie, endodontologie en implantologie vallen onder de aanvullende tandartsverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de mate waarin u aanvullend verzekerd bent. We raden u aan uw zorgverzekeraar te raadplegen voor meer informatie.
Waar zit KiesVitaal?
Rotterdam Centrum, adres: Hoogstraat 99a-103a.
Openbaar vervoer: 400 meter lopen van treinstation Rotterdam Blaak en 450 meter lopen van metrostation Oostplein
Auto: parkeren kan bij Parkeergarage Kiphof (160 meter lopen). Overal in Rotterdam Centrum betaalt u voor het parkeren.
Schiedam, adres: Stadserf 90.
Openbaar vervoer: uitstappen bij tramphalte Schiedam Broersvest
Auto: parkeren in Parkeergarage Stadserf (300 meter lopen). Overal in het centrum van Schiedam betaalt u voor het parkeren
Zwijndrecht, adres: Stationsplein 1.
Openbaar vervoer: deze locatie ligt naast Station Zwijndrecht.
Auto: parkeren in de buurt is gratis. U kunt ook parkeren bij Q-Park Westelijke Parallelweg (350 meter lopen). Hier geldt betaald parkeren.
Wat neem ik mee naar mijn afspraak?
Als u naar de parodontoloog, endodontoloog of implantoloog gaat, neemt u de volgende zaken mee:
- een geldig legitimatiebewijs;
- een verwijsbrief van de tandarts. Het kan voorkomen dat de tandarts ons de verwijsbrief al digitaal heeft gestuurd;
- een actueel medicatieoverzicht.